Curs de Musicoteràpia Creativa (Aproximació Nordoff Robbins) 14-16 de Juliol 2017

cropped-portada.png

La Musicoteràpia Creativa és una aproximació influenciada per la tasca que Paul Nordoff i Clive Robbins van dur a terme com a pioners d’ un extens treball en que la música i la improvisació eren enteses com l’ element dinamitzador dels processos de canvi en musicoteràpia.

El proper mes de Juliol  treballarem aquesta aproximació de la mà d’una  persona coneixedora de la seva filosofia.  Una introducció de 20 hores adreçada a persones interessades en saber com es poden proposar canvis personals partint de la música. Farem camí amb un expert d’ aquesta aproximació: Simon Procter, un musicoterapeuta que uneix a la qualitat de ser un bon improvisador clínic,  la de presentar les coses amb gran claredat i senzillesa. Per considerar les aplicacions d’aquesta aproximació comptarem amb altres professionals de la música vinculats al món de la musicoteràpia i que ens ajudaran a aplicar els conceptes treballats a contextos pràctics.  El treball corporal, la percussió grupal o la improvisació en moviment serviran com  elements tècnics des de els que treballar amb Musicoteràpia Creativa. Si és del vostre interés reserveu els dies del 14-16 de Juliol per venir a l’escola de música Josep Aymerich. Un espai privilegiat amb instal·lacions i instruments que afavoreixen un curs d’alt nivell com el que presentem. Mitjançant aquest Blog anireu coneixent els detalls i pels inscrits tindreu coneixement de materials preparatoris de la trobada.

Sovint en  parlar de l’ aproximació   Nordoff Robbins es pensa en l’utilització del piano com a instrument principal i el treball que es pot fer fonamentalment amb nens.  A dia d’ avui aquest enfocament tradicional ha generat un cos teòric i experimental que el fa aplicable a qualsevol edat i col·lectiu.   L’ objectiu és presentar recursos per treballar amb qualsevol instrument i amb qualsevol context d’ aplicació  la improvisació clínica.

Tot instrument és ben rebut i serà partint del que els assistents aportin que treballarem, així doncs benvinguts instrumentistes de corda, vent o percussió el cos o la veu,  cadascú al seu nivell, amb intenció de fer un treball musical des de una filosofia centrada en la música improvisada com agent terapèutic. En aquesta línia destinarem la major part del temps a treballar des de la pràctica que és la manera com s’entén aquesta aproximació. El curs valorarà la incidència de la musicoteràpia a la vida comunitària.  Observarem la idea de comunitat i com actualment es genera aquesta  des de diverses intervencions.  Valorarem el paper que els musicoterapeutes poden jugar en aquest sentit i com el seu perfil és adient com facilitadors d’ aquestes experiències.  Quines son les consideracions a fer i les habilitats a desenvolupar perque la nostra feina ofereixi nous recursos a la nostra societat en el moment que estem vivint. El curs s’ impartirà en anglès amb traducció simultània. Anirem actualitzant el blog a mesura que tinguem més informació. Qualsevol aclariment el farem amb molt de gust a musicoterapiacreativa@gmail.com

Deixa un comentari